Menu

Inloggen vrijwilligers UVV

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij UVV.

Wachtwoord vergeten?
Ben je vrijwilliger bij UVV en heb je nog geen wachtwoord? Registreer je hier.

Street art-wandeling 'Tussen Kunst & Ontmoeting'

24 juni 2021

Op pad met een oudere in Rotterdam

Op woensdag 23 juni zijn 16 jongeren op pad gegaan met ouderen tijdens de street art-wandeling ‘Tussen Kunst & Ontmoeting’. Veel ouderen willen graag een dagje erop uit nu de lockdown voorbij is. Dit is alleen niet altijd mogelijk omdat ze een klein netwerk hebben of slecht ter been zijn. Speciaal voor hen was deze middag georganiseerd. Samen met een jongere vrijwilliger legden zij – te voet of per rolstoel – een kunstroute af door het centrum van Rotterdam.

Indrukwekkende muurschilderijen; een mocktail drinken op het terras; vastgelegd worden op een polaroid. Onderweg was er van alles te beleven. Ook konden de duo’s elkaar een compliment geven. Door Lotje Vos van Studio Komt Goed werd dit in prachtige letters vastgelegd op een van de kaarten die ze speciaal voor dit evenement heeft geïllustreerd. De dag werd afgesloten met een echt Rotterdams patatje bij Bram Ladage.

Mevrouw Vellinga (81) heeft een dag gehad om niet snel te vergeten: ‘’Dit was mijn eerste uitstapje sinds Corona en ik heb er zo van genoten. We hebben het heel gezellig gehad met elkaar en mooie dingen gezien. Binnenkort spreken we weer met elkaar af en dan gaan we gezellig shoppen.’’

Ook voor Moisha (21) was deze dag bijzonder, over haar ontmoeting mevrouw Kooistra (72) zegt ze: “Het was alsof ik de oudere versie van mezelf heb ontmoet. We denken over veel dingen hetzelfde en voeren allebei graag diepe gesprekken dus dat kwam mooi uit.’’

Met deze actie heeft Rotterdamse Helden, in samenwerking met Rotterdam Routes en lokale horeca, jongeren heel laagdrempelig laten ervaren hoe leuk het is om iets voor iemand anders te betekenen.

Lees hier het inspirerende artikel van indebuurt.nl over de wandeling!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief