Menu

Inloggen vrijwilligers UVV

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij UVV.

Wachtwoord vergeten?
Ben je vrijwilliger bij UVV en heb je nog geen wachtwoord? Registreer je hier.

Rotterdamse Helden zetten zich in voor een mooiere en sterkere stad


Onze helden doen hele normale dingen, maar dat is juist zo buitengewoon. Waar Thije een oudere heer meeneemt voor een gezellige wandeling en een goed gesprek langs de Kralingse Plas, daar speelt Jauke geregeld een potje schaak met een oude kapitein onder het genot van een zelfbereide lunch. Anabella doet boodschappen voor een dame uit Delfshaven die zelf niet gemakkelijk de deur uit kan, Noah helpt kinderen met het maken van hun huiswerk en Maas maakt Rotterdammers wegwijs op computers, smartphones en tablets.

Wil jij je ook als vrijwilliger inzetten voor Rotterdam en haar inwoners? Bekijk hieronder de vacatures of doe de Rotterdamse Helden Quiz en krijg een advies op maat. 

Nog meer informatie? 
Bekijk hier onze gloednieuwe Rotterdamse Helden video.
Bekijk al onze vacatures op de website van Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Help een ander, help jezelf

Als Rotterdamse Held bouw je mee aan een mooiere en sterkere stad, een stad waarin we omkijken en klaarstaan voor elkaar. Je leert nieuwe skills, ontdekt nieuwe kanten van jezelf en ervaart hoe fijn het is om kleine beetjes van je eigen tijd te investeren in een ander. Zo ben je niet alleen van betekenis voor een ander, maar ook voor jezelf!

Rotterdamse Helden formule

Op basis van jouw interesses, voorkeuren en beschikbare tijd gaan we op zoek naar het vrijwilligerswerk dat bij jou past. Ook kijken we samen naar hoe jij het meest uit je vrijwilligerswerk kunt halen. Wat is voor jou bijvoorbeeld de belangrijkste reden dat je je hebt aangemeld: Wil jij andere Rotterdammers helpen? Nieuwe skills leren? Aan je CV werken? Of misschien wel een mooie aanbeveling op LinkedIn? Het kan allemaal en wij denken daar graag in mee.

Wat kan je als Rotterdamse Held van ons verwachten:

-          Persoonlijke begeleiding
-          Breed aanbod aan vrijwilligerswerk
-          Flexibel en afwisselend vrijwilligerswerk
-          Nieuwe jongeren ontmoeten tijdens de meet-ups
-          Leerzame workshops
-          Heldenpunten
-          Reiskostenvergoeding
-          Certificaat en/of referentie

Rotterdamse Held worden?

Rotterdamse Helden is een initiatief van Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV). Jongeren van 12 t/m 30 jaar kunnen zich als vrijwilliger aanmelden bij Rotterdamse Helden en worden hiermee onderdeel van MDT ofwel Maatschappelijke Diensttijd.

Alle toekomstige helden nodigen we graag uit voor een persoonlijk kennismaking bij ons op kantoor, dit kan ook digitaal. Tijdens dit gesprek zoeken we samen uit wat het best bij jou past. We zijn bijvoorbeeld benieuwd naar: Wat je leuk lijkt om te doen? Waar je goed in bent? Wat je wilt leren en hoeveel tijd je aan vrijwilligerswerk wilt besteden?

Wij leren jou graag beter kennen!
 
Marjolein de Jong
06–12972092
marjolein@uvvrotterdam.nl

Deborah van Unen
06-17264956
deborah@uvvrotterdam.nl

Lois Wassink
06-44553862
lois@uvvrotterdam.nl

Aanmelden of meer informatie? Laat dan hier een berichtje achter!

Aanmelden

Vrijwilliger worden

Vul onderstaande gegevens in en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Om spam tegen te gaan, dient u te bevestigen dat u geen robot bent.

HeldendadenBenieuwd naar wat Rotterdamse Helden allemaal doen en meemaken? Neem een kijkje op onze Instagram en vind hier persoonlijke ervaringen en het laatste nieuws!

Naast de persoonlijke verhalen van de helden, waarin zij over hun vrijwilligerswerk vertellen, vind je hier inspirerende quotes over waarom de helden ervoor gekozen hebben om zich in te zetten voor de stad. Verder krijg je een inkijkje in onze organisatie en houden we je up-to-date over: nieuwe vrijwilligersfuncties, acties, evenementen, workshop, meet-ups, (nieuwe) samenwerkingen en natuurlijk alle actuele ontwikkelingen binnen Rotterdamse Helden en de Maatschappelijk Diensttijd.
 
Klik hier voor onze Instagram, je kan ook een kijkje nemen op onze Facebook- of LinkedIn.

Meer info


Methodiek en Toolkit
Samen met de Rotterdamse Helden, het jongerenpanel, partnerorganisaties en onze persoonlijke ervaringen is een methodiek voor het werken met jonge vrijwilligers ontwikkeld. Onderdelen die hierin aan bod komen zijn onder andere het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van jongeren. 

> Methodiek Rotterdamse Helden

Naast de Methodiek Rotterdamse Helden, hebben we ook een toolkit ontwikkeld voor organisaties die met jonge vrijwilligers werken. De toolkit bestaat uit verschillende tips en tricks voor vrijwilligerswerk met jongeren:

-   Een korte video die je hier kunt bekijken
-   Een roadmap met hierin een overzicht van alle tips en tricks
-   Een verjaardagskalender waarop de verjaardagen van de vrijwilligers kunnen worden opgeschreven
-   Templates voor het schrijven van een pakkende vacature voor jongeren, het kennismakingsgesprek, de evaluatie en het afrondende gesprek

> Toolkit Rotterdamse Helden

Voor en door jongeren

Rotterdamse Helden is een MDT-project dat samen met jongeren wordt vormgegeven. Een project voor jongeren dient ook de stem van jongeren te hebben. Het jongerenpanel is ons klankbord bestaande uit enthousiaste en kritische jongeren. Ze komen met eigen ideeën, denken mee en helpen bij het ten uitvoer brengen van activiteiten. Daarnaast zijn zij de ambassadeurs van alle andere Rotterdamse helden.
Voor en door jongeren

Maatschappelijke DiensttijdEen ontdekkingsreis naar de beste versie van jezelf 

Rotterdamse Helden maakt onderdeel uit van MDT (Maatschappelijke Diensttijd). Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil met MDT bevorderen dat iedere jongere de mogelijkheid krijgt om zichzelf te ontwikkelen en zich in te zetten voor de samenleving. Door het hele land zijn er verschillende projecten die onder MDT vallen.

Rotterdamse Helden wordt mede mogelijk gemaakt door MDT, Gemeente Rotterdam en VSB fonds.