Menu

Inloggen vrijwilligers UVV

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij UVV.

Wachtwoord vergeten?
Ben je vrijwilliger bij UVV en heb je nog geen wachtwoord? Registreer je hier.

Workshops ‘Steun bij verlies en verdriet’

30 mei 2022

Workshops ‘Steun bij verlies en verdriet’

Op 9, 10 en 12 mei organiseerde UVV in samenwerking met trainer Ellen Joormann drie workshops over steunen bij verlies en verdriet.

In contact zijn met mensen die een verlies lijden is niet altijd gemakkelijk. Iemand rouwt bijvoorbeeld omdat een naaste overlijdt of door het verlies van gezondheid, een baan, een thuis of toekomstperspectief. Het confronteert je met je eigen ervaringen of je hebt het gevoel dat je met lege handen staat.

Tijdens de workshops vertelde Ellen wat rouwen precies inhoudt en wat een verlies met iemand doet. Er werd antwoord gegevens op vragen als: welke soorten verliezen zijn er zoal, wat gebeurt er met iemand die een verlies lijdt en hoe kun je als vrijwilliger de ander steunen? Vrijwilligers gingen tijdens de workshop aan de slag met gespreks- en luistervaardigheden die je kunnen helpen in het contact met mensen die een verlies lijden. Hierdoor kregen zij inzicht in valkuilen in de communicatie en leerden hoe zij hun gesprekspartner op een prettige manier konden bijstaan.

Enkele reacties van onze vrijwilligers:
"Het delen van verlieservaringen vond ik erg bijzonder. Je leert op een heel directe manier wat een verlies met iemand doet.”
"De beste tip haalde ik uit het stukje gespreks- en luistertechnieken: Het is het beter om te luisteren en te reageren zonder oordeel of advies.’’

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief