Menu

Inloggen vrijwilligers UVV

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij UVV.

Wachtwoord vergeten?
Ben je vrijwilliger bij UVV en heb je nog geen wachtwoord? Registreer je hier.

Workshops Introductie EHBO

1 november 2021

In oktober heeft UVV in samenwerking met Rotterdam-EHBO vier introductie workshops EHBO georganiseerd.

In oktober heeft UVV in samenwerking met Rotterdam-EHBO vier introductie workshops EHBO georganiseerd. Tijdens de workshops legde instructeur Els uit wat je kunt doen bij veelvoorkomende letsels, zoals een huidwond, bloeding, beroerte, brandwond of verslikking.

Ook werd er voorgedaan hoe je kunt handelen bij (ernstige) ongevallen. Daarna konden deelnemers met elkaar oefenen hoe je iemand in een veilige zijligging legt en hoe je een drukverband aanlegt. 
De vrijwilligers die aan de workshop hebben deelgenomen zijn door de workshop bekend geraakt met de basisprincipes van EHBO.

Enkele reacties van onze vrijwilligers:
- Ik vond het erg leerzaam om te horen wat de symptomen zijn van een beroerte, wat je kan doen bij 2e en 3e-graads brandwonden en hoe je een gaasverband aanlegt.
- De beste tip vond ik dat je naast hardop vragen hoe het gaat, het beste op iemands schouders kan tikken of de persoon heen en weer kan schudden omdat iemand doof kan zijn. Daar was ik zelf nooit opgekomen.
- Het waren leuke, leerzame workshops. Ik vind het goed om EHBO-kennis te hebben, zeker als je met ouderen werkt. Maar voor iedereen is het denk ik belangrijk om over zulke kennis te beschikken.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief