Menu

Inloggen vrijwilligers UVV

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij UVV.

Wachtwoord vergeten?
Ben je vrijwilliger bij UVV en heb je nog geen wachtwoord? Registreer je hier.

Workshop Introductie EHBO

16 november 2022

Workshop Introductie EHBO

Afgelopen maand organiseerde UVV in samenwerking met Rotterdam-EHBO de Introductie workshop EHBO. Vrijwilligers konden zich opgeven voor verschillende dagdelen om deel te nemen. In de workshop kwamen verschillende onderdelen aan bod o.a.: hoe je kunt handelen bij veelvoorkomende letsels, zoals bij brandwonden, verslikking, bloedingen, beroerte of huidwonden.

Tijdens de workshop werd er in de praktijk geoefend hoe je iemand in een stabiele zijligging legt en hoe je een drukverband toepast, de vrijwilligers kregen de kans om dit uit te voeren bij elkaar.
Daarnaast betrok instructeur Els de vrijwilligers interactief door het stellen van vragen, wat te doen bij een specifieke situatie.
De vrijwilligers kregen ook de mogelijkheid om gedurende de workshop zelf vragen te stellen over situaties die zij hebben meegemaakt of wat verstandig is om te doen bij bepaalde omstandigheden.

Het waren geslaagde workshops, de vrijwilligers hebben kennis kunnen maken met de basisprincipes van EHBO.

Enkele reacties van onze vrijwilligers:
- Het was erg leerzaam, ik heb nog nooit een EHBO workshop gevolgd. En wie weet komt het ook nog eens van pas.
- Vaak sta je niet stil bij wat je moet doen in bepaalde situaties, nu heb ik gelukkig een kleine beginnende kennis als het gaat om EHBO.
- Het was voor het eerst dat ik zoiets heb gevolgd, heel veel informatie maar erg nuttig.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief