Menu

Inloggen vrijwilligers UVV

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij UVV.

Wachtwoord vergeten?
Ben je vrijwilliger bij UVV en heb je nog geen wachtwoord? Registreer je hier.

Rotterdamse Helden gaat door!

11 februari 2020

Rotterdamse Helden gaat door!

Geweldig nieuws, het ministerie van VWS heeft UVV voor het project Rotterdamse Helden een vervolgsubsidie toegekend voor 2 jaar. Met Rotterdamse Helden kunnen jongeren van 14 tot 27 jaar invulling geven aan hun maatschappelijke diensttijd (MDT) door zich voor minimaal 80 uur in te zetten voor een ander. De jongeren kunnen kiezen uit meer dan 350 verschillende MDT-plekken bij onder andere scholen, sportclubs, zorgcentra, de bibliotheek of taalprojecten. Ook kunnen zij zich als bezoekmaatje inzetten bij ouderen thuis.

Jongeren krijgen bij Rotterdamse Helden de kans om zich persoonlijk te ontwikkelen, hun talenten te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten en van betekenis te zijn voor een ander. De werving en werkwijze wordt afgestemd op de interesses en beschikbare tijd van de jongeren. Bijvoorbeeld met leuke wervingscampagnes, afwisselend en flexibel vrijwilligerswerk, interessante workshops en op jongeren afgestemde begeleiding en waardering.

Frank van der Meijden (directeur UVV) is erg blij met de vervolgsubsidie: ‘’Fantastisch dat we door kunnen met Rotterdamse Helden. Dit geeft ons de kans om onze werkwijze verder te ontwikkelen en minimaal 500 jongeren enthousiast te maken om hun MDT bij ons te doen. Het is geweldig om te zien dat zoveel jongeren iets voor een ander willen betekenen. Jongeren zijn hierdoor van grote betekenis voor kwetsbare Rotterdammers en dragen bij aan het verminderen van eenzaamheid onder ouderen.’’

Rotterdamse Helden werkt samen met een jongerenpanel en de partners Rotterdammersvoorelkaar, Thuis op Straat, PIT 010, Young Impact, Stichting Present en de Gemeente Rotterdam.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief