Menu

Inloggen vrijwilligers UVV

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij UVV.

Wachtwoord vergeten?
Ben je vrijwilliger bij UVV en heb je nog geen wachtwoord? Registreer je hier.

Online workshops ‘Verhalen als methode’

26 november 2020

Deze week organiseerde UVV in samenwerking met Coalitie Erbij een online workshop ‘Verhalen als methode - het verhaal van de vr

Op 23, 24 en 26 november organiseerden wij in samenwerking met Coalitie Erbij een online workshop ‘Verhalen als methode - het verhaal van de vrijwilliger’.

Iedereen draagt zijn eigen verhaal met zich mee. De ervaringen uit je dagelijks leven kunnen je helpen een diepere verbinding aan te gaan met de mensen die jij helpt tijdens je vrijwilligerswerk. In de workshop gingen vrijwilligers onder leiding van stadstrainer Rik Moonen aan de slag met verschillende opdrachtjes.

Deelnemers kregen als eerst de opdracht om tien steekwoorden op te schrijven van dingen die belangrijk zijn in hun dagelijks leven. Daarna kregen ze tijd om dit in koppels in de ‘break out rooms’ van Zoom met elkaar te bespreken. Hierdoor werd al snel duidelijk wat ieder bezighoudt en welke rol hun vrijwilligerswerk speelt. Vrijwilligers maakten vervolgens een tekening over wat zij van elkaar te weten waren gekomen. Deze methode zorgt ervoor dat de kennismaking met de ander als het ware een kick-start krijgt en dat je meer over elkaar leert in relatief korte tijd. De vrijwilligers konden er op deze manier ook achter komen wat zij gemeen hadden door het delen van hun ervaringen.

Een aantal reacties van onze vrijwilligers:
"Ik had er in eerste instantie geen idee bij, maar de opzet van de zoom meeting vond ik heel doordacht en vooral de tekening die mensen van elkaar maakten vond ik een heel verrassend en origineel idee. Ook vond ik het leuk om kennis te maken met Raphael."

"De workshop gaf mij een beeld van hoe je door middel van je eigen verhaal toegang krijgt tot de ander en je kan inleven in het verhaal van de ander. De hulpvrager krijgt dan het gevoel er niet alleen voor te staan."

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief