Menu

Inloggen vrijwilligers UVV

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij UVV.

Wachtwoord vergeten?
Ben je vrijwilliger bij UVV en heb je nog geen wachtwoord? Registreer je hier.

Nieuw project WandelMaatje - De Onvergetelijke Wandeling

3 november 2020

Nieuw project van UVV Rotterdam: WandelMaatje - De Onvergetelijke Wandeling

Dat wandelen goed is voor mensen met geheugenproblemen en beginnende dementie, blijkt al jaren uit verschillende onderzoeken. Wandelen houdt de hersenen fit en vertraagt dementie. Daarom ontwikkelden SOL (Samen Ondernemend Leren) en UVV het wandelinitiatief: De Onvergetelijke Wandeling. Het project is mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, Sint Laurensfonds en de Gemeente Rotterdam.

Deelnemers krijgen een WandelMaatje uit hun eigen vertrouwde buurt en de nodige begeleiding voor een succesvolle WandelMaatjes-match. “Stel je bent een muziekliefhebber of dol op handwerken, dan zoeken wij iemand die dat ook is”, zegt SOL Projectleider Jung Mi van Rootselaar. “Zodat op termijn misschien wel een vriendschap ontstaat.”

Het doel is ervoor te zorgen dat mensen met dementie zich minder snel terugtrekken uit de samenleving en blijven participeren én bewegen. Het WandelMaatje komt wekelijks op een vaste dag langs voor een wandeling. Tijdens het wandelen is 1,5 meter afstand goed te bewaren. Daarmee is het wandelen ook in deze coronaperiode een gezonde activiteit, voor lichaam en geest. “Zeker nu geeft het wekelijkse wandeluurtje extra ontspanning en verlichting aan de partner of mantelzorger”, zegt UVV consulent Milou Seker.

Ken je een oudere met geheugenproblemen of dementie die graag met een vrijwilliger wil wandelen? Neem dan contact op via info@uvvrotterdam.nl of 010 - 413 08 77.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief