Menu

Inloggen vrijwilligers UVV

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij UVV.

Wachtwoord vergeten?
Ben je vrijwilliger bij UVV en heb je nog geen wachtwoord? Registreer je hier.

Netwerk Digitale Inclusie Rotterdam 55+

8 januari 2020

Netwerk Digitale Inclusie Rotterdam 55+

Donderdag 19 december ondertekenden Gemeente Rotterdam, Bibliotheek Rotterdam, UVV en diverse andere partners de samenwerkingsverklaring Netwerk Digitale Inclusie Rotterdam 55+.

Dit samenwerkingsverband moet ertoe leiden dat de digitale inclusie van Rotterdammers ouder dan 55 bevorderd wordt. Een deel van de Rotterdammers, en met name oudere Rotterdammers, is onvoldoende toegerust om zelf mee te kunnen doen in onze digitale wereld. Toenemende afhankelijkheid is het gevolg. Om dit te voorkomen is de gecombineerde en duurzame kracht van veel partijen en organisaties op dit terrein wenselijk en noodzakelijk.

De gezamenlijke ambitie is dat Rotterdam in 2022 over een stedelijk en gebiedsgericht fijnmazig samenwerkingsverband beschikt om digitale vaardigheden van ouderen boven de 55 te versterken en hen te ondersteunen als dat nodig is. Op deze manier kunnen ouderen digitaal blijven meedoen en profiteren van de mogelijkheden die de digitale wereld te bieden heeft.

Sven de Langen, wethouder Volksgezondheid, zorg, ouderen en sport van Gemeente Rotterdam en Theo Kemperman, directeur van Bibliotheek Rotterdam waren aanwezig bij de ondertekening van de samenwerkingsverklaring. De volgende partijen ondertekenden de verklaring: Gemeente Rotterdam, Bibliotheek Rotterdam, WMO Radar, Humanitas, Trevvel, FNV Senioren, Donna Daria, Hoedje van Papier (per 1 januari Mano), OSO, Rabobank, Bureau Zorginnovatie, Pluspunt en UVV.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief