Menu

Inloggen vrijwilligers UVV

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij UVV.

Wachtwoord vergeten?
Ben je vrijwilliger bij UVV en heb je nog geen wachtwoord? Registreer je hier.

Kunstkoppels in Kunsthal Rotterdam

26 november 2020

Op dinsdag 24 november organiseerde Kunsthal Rotterdam in samenwerking met Rotterdamse Helden een nieuwe editie Kunstkoppels

Op dinsdag 24 november organiseerde Kunsthal Rotterdam in samenwerking met Rotterdamse Helden een nieuwe editie Kunstkoppels. Bij Kunstkoppels staat de ontmoeting en de verbinding tussen jong en oud centraal. Tien jongeren werden aan tien ouderen gekoppeld en bezochten in duo’s de tentoonstelling ‘Extra Large’. Voor ouderen een dag om niet snel te vergeten en voor jongeren een mooie manier om kennis te maken met vrijwilligerswerk en te ervaren dat een klein beetje van je eigen tijd investeren in een ander goud waard is.

Het was nog even spannend of deze editie door kon gaan, maar gelukkig kregen de musea op tijd groen licht om hun deuren weer voor bezoekers te openen. De enthousiaste jongeren en ouderen stonden te trappelen om samen de tentoonstelling te bewonderen. Hier genoten ze van de meest imposante wandtapijten van beroemde kunstenaars als Picasso, Le Corbusier, Miró, Vasarely en Louise Bourgeois en leerden ze elkaar intussen beter kennen.

Mevrouw Meertens (71) en Nina (21) waren als duo aan elkaar gekoppeld. Nina: “Ondanks het leeftijdsverschil van maar liefst 50 jaar, hebben we hele leuke gesprekken met elkaar gevoerd en hadden we een hoop raakvlakken. Ik dacht eigenlijk dat mevrouw nog werkte, maar ze bleek al even met pensioen te zijn.’’ Mevrouw Meertens: “Heel bijzonder om op deze manier een nieuw persoon te ontmoeten en samen naar kunst te kijken. Vier ogen zien toch meer dan twee.’’

We kijken terug op een zeer geslaagde editie van Kunstkoppels. Waar aan het begin van de dag vooral de leeftijdsverschillen in het oog sprongen, eindigde de dag met veel lachende gezichten en nieuwe connecties.

Begin 2021 vindt er weer een nieuwe editie van Kunstkoppels plaats. Jongeren t/m 27 jaar kunnen zich hiervoor aanmelden via rotterdamsehelden.nl of via kunsthal.nl.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief