Menu

Inloggen vrijwilligers UVV

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij UVV.

Wachtwoord vergeten?
Ben je vrijwilliger bij UVV en heb je nog geen wachtwoord? Registreer je hier.

Informatiepunt vrijwilligerswerk in Bibliotheek Rotterdam van start

16 juni 2022

Informatiepunt vrijwilligerswerk in Bibliotheek Rotterdam van start

Vanaf dinsdag 21 juni is het Informatiepunt Vrijwilligerswerk in de Centrale Bibliotheek aan de Hoogstraat elke dinsdag van 14:00 tot 16:00 uur geopend. UVV en Zorgzaam010 houden samen dit inloopspreekuur om meer Rotterdammers te helpen bij het vinden van vrijwilligerswerk dat bij hen past.

Ellen Pannevis van UVV vertelt: “Veel mensen geven aan wel iets voor anderen te willen doen maar weten niet zo goed wat en hoe. Daarom starten we met het informatiepunt. We kijken wat er bij je past en laten zien wat de mogelijkheden zijn”.

“Op de computer op zoek gaan naar een vrijwilligersklus die bij je past, is niet voor iedereen even gemakkelijk. Tijdens het spreekuur kunnen we ook laten zien hoe dit op www.zorgzaam010.nl wel eenvoudig kan. En mis je ervaring bij het gebruiken van de computer om dit te doen dan is er direct de mogelijkheid om je aan te melden voor een computertraining bij de bibliotheek”, vult Ellis de Graaf van Zorgzaam010 aan.

Het Informatiepunt Vrijwilligerswerk is onderdeel van een breder aanbod aan ondersteuning in de bibliotheek onder de noemer Ontwikkelplein.

Ontwikkelplein
Op de eerste etage van de Centrale Bibliotheek aan de Hoogstraat zijn steeds meer organisaties te vinden die kunnen helpen bij dagelijkse zaken. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid kunnen bezoekers terecht met hun vragen over digitaal zaken doen met de overheid. Hiernaast zijn er diverse activiteiten van de bibliotheek voor mensen die beter willen worden met de computer of beter Nederlands willen leren spreken, schrijven of lezen. Het Leerwerkloket heeft een spreekuur om mensen te adviseren over omscholing, bijscholing en de mogelijke financiering hiervan. Ook zijn er ZilverGoud middagen van ANBO (Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen) waarbij senioren elkaar ontmoeten en met elkaar diverse activiteiten ondernemen.

En het aanbod groeit. Steeds meer partners sluiten aan op het plein met informatie en advies, praktische hulp, bijeenkomsten en trainingen. Meer informatie over het Informatiepunt Vrijwilligerswerk en de andere activiteiten op het plein is te vinden op www.bibliotheek.rotterdam.nl/ontwikkelplein.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief