Menu

Inloggen vrijwilligers UVV

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij UVV.

Wachtwoord vergeten?
Ben je vrijwilliger bij UVV en heb je nog geen wachtwoord? Registreer je hier.

Eerste MDT-certificaten uitgereikt

8 april 2021

In het eerste kwartaal van 2021 hebben 73 jongeren via UVV hun Maatschappelijke Diensttijd voltooid

Bij Rotterdamse Helden zetten jongeren zich in voor een mooiere en sterkere stad. Dit doen zij door niet alleen zichzelf, maar ook anderen te helpen. Rotterdamse Helden is onderdeel van de Maatschappelijke Dienststijd (MDT), een landelijk netwerk waarin jongeren de mogelijkheid krijgen om zichzelf te ontwikkelen en te ontdekken. Via MDT kom je als jongere erachter wat je leuk vindt, wat bij je past en waar je goed in bent. Daarbij leer je andere jongeren kennen en bouw je een groter netwerk op. Tegelijkertijd bouw je samen aan een betere maatschappij.

Wanneer jongeren 80 uur vrijwilligerswerk in zes maanden hebben gedaan, hebben zij hun MDT-traject voltooid. Ze ontvangen een pakketje met daarin onder andere een certificaat en een hart van goud. In het eerste kwartaal van 2021 hebben 73 jongeren hun MDT voltooid, en daar zijn we ontzettend trots op! We hopen dat we in juli 2022 aan 500 jongeren een MDT-certificaat hebben mogen uitreiken.

Noortje: “Het verwondert me elke keer weer hoe een moment van aandacht en een kort gesprekje zo’n glimlach op iemands gezicht kan brengen. Daarnaast vind ik het fijn dat ik juist in deze tijd de zorg een handje kan helpen.” 

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief