Menu

Inloggen vrijwilligers UVV

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij UVV.

Wachtwoord vergeten?
Ben je vrijwilliger bij UVV en heb je nog geen wachtwoord? Registreer je hier.

Catalijne brengt lied 't Regent uit in Week van de Eenzaamheid

30 september 2021

Artiest Catalijne brengt het lied ’T REGENT uit in de Week Tegen Eenzaamheid.

Artiest Catalijne brengt het lied ’t Regent uit in de Week Tegen Eenzaamheid. Hiermee omarmt ze de heersende eenzaamheidsgevoelens die leven onder alle lagen van de bevolking. Met het lied schijnt ze haar licht op de, volgens haar, enige echte oplossing in de strijd tegen eenzaamheid, namelijk: contact.

Voor het lied ‘t Regent werd de Rotterdamse zangeres CATALIJNE geïnspireerd door haar eigen eenzaamheidsgevoelens. Als dorpsmeisje verhuisd naar de grote stad vond ze jarenlang geen diepgaande aansluiting. Ze besloot daarom eind 2019 vrijwilligerswerk te gaan doen als Bezoekmaatje bij UVV. Zo kwam ze terecht bij Wim (92) die door fysieke beperkingen gebonden is veel thuis te zijn.

Door zijn ogen beleefde ze hoe het is om ouder te zijn en "elke dag maar te wachten en te wachten en te wachten, totdat misschien iemand eens langskomt." (quote Wim)

Haar bezoeken aan hem maakte haar ontvankelijk voor anderen met eenzaamheidsgevoelens. "Het is sindsdien hartverscheurend een alleenstaande oudere persoon wandelend op straat te zien. Je wéét gewoon hoeveel moeite het ze kost hun boodschappen te doen en misschien nog meer, om vaak weer naar een leeg huis terug te keren. Dan huilt mijn hart." Aldus Catalijne.

Sindsdien maakt de artiest zich Hart om meer bewustzijn te creëren rondom het woord ‘contact’. Catalijne: "Zoals zovelen ben ik zelf ook geneigd om in mijn eigen ‘gevoelsbubbel’ over straat te lopen. Dan mis je zoveel! Elk stukje contact, een spontane glimlach, oogopslag of gedag kan zo’n fijn gevoel geven. Ik gun die ontdekking iedereen. Hoe meer je naar een ander omkijkt hoe meer geluk je zelf ook ervaart. Ik zou daarom iedereen aanraden Bezoekmaatje te worden, want het maakt een ander oprecht blij en zet je eigen leven in positief perspectief."

Het lied ’t Regent van Catalijne komt vandaag uit in de Week Tegen Eenzaamheid. Meer informatie over dit lied is te vinden op catalijne.com/tregent

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief