Menu

Inloggen vrijwilligers UVV

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij UVV.

Wachtwoord vergeten?
Ben je vrijwilliger bij UVV en heb je nog geen wachtwoord? Registreer je hier.

Rondvaart op de Spido met jong en oud

30 mei 2024

Op woensdag 29 mei ging een grote groep Rotterdamse jongeren en ouderen samen aan boord van de Spido.

Op woensdag 29 mei ging een grote groep Rotterdamse jongeren en ouderen samen aan boord van de Spido. Een evenement georganiseerd door Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV) en Rotterdamse Helden om ouderen met een klein netwerk een leuk uitje te bieden en jongeren te laten ervaren hoe het leuk het is om iets te doen voor een ander.

Het is even passen en meten met alle rollators en rolstoelen, maar als iedereen eenmaal zit, barsten de gesprekken al snel los. Intussen wordt er gevaren door de indrukwekkende haven van Rotterdam en geniet iedereen van koffie, thee en appelgebak. Een van jongeren krijgt een stoomcursus over Rotterdam en de geschiedenis van de stad: “Ik woon nog maar drie jaar in Rotterdam, maar dankzij deze twee dames hier, ben ik veel meer te weten gekomen over de stad en hoe het hier vroeger was. Leuk om zo te kunnen kletsen met mensen van een hele ander generatie.’’

Als aandenken wordt er van elk duo polaroids gemaakt die ze mee naar huis mogen nemen. ‘’Die komt sowieso op mijn koelkast te hangen,’’ zegt een dame met een grote glimlach op haar gezicht. ‘’Ik heb het echt getroffen vandaag, zat met zulke lieve meiden aan tafel. Heel bijzonder dat ze zo’n oude taart als ik gezelschap wilden houden en dat we zo met elkaar hebben kunnen lachen’’’.



Fotocredits: Florine van Rees

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief