Menu

Inloggen vrijwilligers UVV

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij UVV.

Wachtwoord vergeten?
Ben je vrijwilliger bij UVV en heb je nog geen wachtwoord? Registreer je hier.

Al 75 jaar samen verschil maken voor Rotterdam

26 juni 2020

Al 75 jaar samen verschil maken voor Rotterdam

In een tijd waarin solidariteit harder nodig is dan ooit, viert UVV haar 75-jarig bestaan. Al sinds 1945 maken vrijwilligers van UVV het verschil voor kwetsbare Rotterdammers. In de loop der jaren werd de impact van UVV steeds groter, zelfs nog in onze recente geschiedenis. Zo zijn we in de afgelopen 3 jaar met maar liefst 400 vrijwilligers gestegen. Op dit moment zetten ruim 1.400 vrijwilligers zich in bij instellingen in zorg, welzijn, sport, onderwijs, kunst en cultuur en als maatje bij ouderen thuis. Ik ben enorm trots op al deze vrijwilligers die zo’n belangrijke bijdrage leveren aan de stad. Maar ook op ons team, het bestuur en de Gemeente Rotterdam die ervoor zorgen dat UVV maximaal impact kan blijven maken.

De afgelopen periode, toen ook ons land geraakt werd door het corona-virus, werd voor mij opnieuw duidelijk wat de kracht is van UVV: dat we het samen met elkaar doen. Vrijwilligers namen massaal contact met ons op met de vraag hoe zij konden helpen. We hebben daarop in korte tijd nieuwe vrijwilligersprojecten opgezet zodat vrijwilligers ook in deze tijd van grote betekenis kunnen zijn. Dat zijn de momenten dat ik alleen maar dankbaar kan zijn, dat er zoveel inzet en betrokkenheid is om kwetsbare mensen te helpen.

Samen dragen we bij aan een Rotterdam waarin we elkaar helpen. Ik hoop dat we nog vele jaren met elkaar het verschil mogen maken.

Frank van der Meijden
Directeur UVV

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief