Menu

Inloggen vrijwilligers UVV

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij UVV.

Wachtwoord vergeten?
Ben je vrijwilliger bij UVV en heb je nog geen wachtwoord? Registreer je hier.

Weer of geen weer, het mag de pret niet drukken

Rowena, WandelMaatje bij UVV
Het project WandelMaatje is speciaal voor thuiswonende ouderen met geheugenproblemen of dementie die graag willen wandelen met een vrijwilliger. WandelMaatje is niet alleen gezond voor de ouderen zelf, maar ook voor hun mantelzorgers is het fijn om even ontlast te worden.

Eerst een kopje thee
Vrijwilliger Rowena is 21 jaar en heeft een drukke baan als logopediste. Ze gaat elke twee weken bij mevrouw van der Schoor van 88 jaar langs om samen een wandeling te maken. Rowena: “Ik wilde naast het werken nog graag iets extra’s doen, ik heb mij toen aangemeld voor vrijwilligerswerk. Ik hoorde over het project WandelMaatje en dat sprak mij meteen aan.” Mevrouw: “Elke keer als Rowena komt, zorg ik ervoor dat ik iets lekkers in huis heb. Vaak zijn dat appelflappen.” Al lachend zegt mevrouw dat ze die eigenlijk niet meer zo lekker vindt. Zodra Rowena binnenstapt wordt de waterkoker aangezet en tijdens het theeleuten, kletsen de dames over het nieuws. Rowena vertelt dat mevrouw het nieuws goed volgt en het graag met haar wil bespreken of ze alles goed heeft begrepen.

Aan de wandel
Als de dames zijn uitkletst gaan ze een rondje buiten wandelen. Het weer heeft de afgelopen keren niet mee gezeten zegt mevrouw: “De vorige keer waren we buiten en toen begon het te regenen, we zijn snel weer terug gelopen.” Rowena vult aan: “Eenmaal thuis hebben we er heel hard om moeten lachen.” “We waren verzopen katjes” zegt mevrouw. Samen zitten ze nog hardop te lachen. Weer of geen weer, het mag de pret niet drukken, Rowena en mevrouw gaan samen altijd even een frisse neus halen.

Samen op stap
Mevrouw vertelt vol enthousiasme dat zij en Rowena samen naar het Oosterhof zijn geweest. Mevrouw wilde graag nog een keertje gaan shoppen en de dames zijn toen goed geslaagd. Rowena vertelt dat ze ook lekker een patatje hebben gegeten en om de leuke dag af te sluiten nog een ijsje hebben gehaald.
Rowena: “Ik vind het erg mooi om te zien dat zo iets kleins mevrouw opfleurt. Elke keer als ik langs kom, heeft mevrouw het over hoe leuk het uitje naar het Oosterhof was en bespreken we van voor af aan weer ons avontuur.” Mevrouw: “De volgende shopsessie staat al gepland.”

Volgende afspraak
Tijdens het gesprek schiet mevrouw iets te binnen, de volgende afspraak staat nog niet op de kalender. Ze pakt meteen de kalender en geeft deze aan Rowena, ze vult de volgende afspraak in: “Ik ben dan jarig geweest, dan zorg ik voor iets lekkers bij de thee.” Waarop mevrouw al lachend antwoord: “Heerlijk, alles is prima zolang het maar geen appelflap is.”

Aanmelden
Ken je een oudere met geheugenproblemen of dementie die graag met een vrijwilliger wil wandelen? Of lijkt het je leuk om zelf een wandelmaatje te worden? Neem dan contact op via info@uvvrotterdam.nl of 010 - 413 08 77.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief