Menu

Inloggen vrijwilligers UVV

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij UVV.

Wachtwoord vergeten?
Ben je vrijwilliger bij UVV en heb je nog geen wachtwoord? Registreer je hier.

Tuinmaatje is niet alleen gezellig kletsen, ik kan mensen ook echt met iets praktisch helpen

Max, Tuinmaatje bij UVV
Max zet zich alweer ruim een jaar in als Tuinmaatje. Naast zijn master Accountancy had hij wel wat tijd over en daarin wilde hij graag iets nuttigs doen. Tuinmaatje leek hem wel interessant ook al had hij niet per se groene vingers. Hij is het toen een keertje gaan proberen en dat beviel hem goed. "Je hoeft echt niet veel te kunnen hiervoor. Onkruid wieden spreekt voor zich en alle andere dingen vraag ik gewoon. Zo heb ik laatst voor het eerst een heg gesnoeid met een elektrische heggenschaar, dat ging eigenlijk heel makkelijk."

"Door dit vrijwilligerswerk zijn mijn tuinskills dus wel stukken beter geworden. Maar wat me het meest motiveert, is dat ik echt kan zien dat andere mensen er veel aan hebben en dat het wordt gewaardeerd wat ik doe." Hij wordt dan ook goed in de watten gelegd door de mensen bij wie hij langs komt: "Ik krijg altijd wel een kopje koffie, vaak met iets lekkers erbij, zoals een bokkenpoot of een kokosmacroon. Blijf ik een keer in de middag dan zijn er boterhammen met pindakaas. En laatst had een hulpvrager zelfs gehaktballen voor me gemaakt."

"Ik heb een paar vaste adresjes waar ik kom, dat vind ik fijn. Je weet dan goed wat iemand wil in de tuin en je leert ook die persoon en de mensen in zijn of haar leven beter kennen. Als het regent, wordt een afspraak gewoon verzet. Vaak belt de hulpvrager me zelf al op als het slecht weer is, joh Max je hoeft nu niet te komen hoor. En als het onverwacht begint te regenen, drinken we nog een kopje koffie en maken we een nieuwe afspraak."Vandaag gaat Max aan de slag in de tuin van Henk en Miep. Hij wordt warm door het echtpaar ontvangen met een kopje koffie en een madeleine.  Miep vertelt: "We zijn echte tuinliefhebbers en als het even kan, zitten we in de tuin. Helaas is het voor ons te zwaar geworden om de tuin bij te houden. Dankzij de hulp van Max hebben we nog steeds elke dag plezier van de tuin." Henk vult plagerig aan: "Hij kent alleen nauwelijks een plant bij naam, maar dat kan ik hem dan weer leren." Na de koffie is het tijd voor actie. Henk leidt Max rond in de tuin en vertelt wat er nodig is en even later is Max druk in de weer met het snoeien van een uit de kluiten gewassen struik.

"Wat ik fijn vind aan Tuinmaatje is dat het niet alleen gezellig kletsen is, maar dat ik mensen ook echt met iets praktisch kan helpen. En met een zonnetje erbij is het helemaal genieten."

Ook Tuinmaatje worden? Meld je aan bij Ikram Hayoun via ikram@uvvrotterdam.nl of bel UVV: 010 - 413 08 77

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief