Menu

Inloggen vrijwilligers UVV

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij UVV.

Wachtwoord vergeten?
Ben je vrijwilliger bij UVV en heb je nog geen wachtwoord? Registreer je hier.

Op vrijdagochtend doen we altijd een juichdansje

Samantha, Wandelmaatje bij UVV
Het project WandelMaatje is speciaal voor thuiswonende ouderen met geheugenproblemen of dementie die graag willen wandelen met een vrijwilliger. WandelMaatje is niet alleen gezond voor de ouderen zelf, maar ook voor hun mantelzorgers is het fijn om even ontlast te worden.

Samen wandelen
Vrijwilliger Samantha studeert ergotherapie en maakt sinds oktober wekelijks een wandeling met mevrouw Böllerman. De eerste ontmoeting voelde voor beiden meteen goed. Mevrouw: “We kunnen over veel kletsen, hebben ook veel dezelfde interesses en Samantha begrijpt mij zo goed.” Haar echtgenoot vult aan: “Het is zo’n gezellige en leuke meid. Ik ben echt trots op haar, ze doet het zo goed met mijn vrouw en haar Alzheimer. De dames gaan echt als maatjes op stap, heel mooi om te zien. Samantha heeft veel geduld en ik merk aan mijn vrouw dat ze heel enthousiast is na de wandelingen. Als het vrijdagochtend is doen we altijd een juichdansje en zeggen in koor: Samantha komt weer!”

Verhalen van vroeger
Tijdens het wandelen komen ook de verhalen van vroeger los. Mevrouw wijst van alles aan en vertelt enthousiast waar ze heerlijk heeft gegeten, naar welke musea ze is geweest en nog veel meer. Samantha: “Ik vind het mooi om te zien hoe mevrouw dit aan mij uitlegt. Soms vertelt ze hetzelfde, maar ach, dan hoor ik dat verhaal gewoon nog een keertje.”

Thee met iets lekkers
Als de dames terugkomen, staat meneer Böllerman in de startblokken om een kopje thee te zetten. “Na zo’n lange wandeling verdienen de dames iets warms met iets lekkers.” Mevrouw vult lachend aan: “Zonder een lekker bakje thee mag Samantha de deur niet uit.”

Aanmelden
Ken je een oudere met geheugenproblemen of dementie die graag met een vrijwilliger wil wandelen? Of lijkt het je leuk om zelf een wandelmaatje te worden? Neem dan contact op via info@uvvrotterdam.nl of 010 - 413 08 77.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief