Menu

Inloggen vrijwilligers UVV

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij UVV.

Wachtwoord vergeten?
Ben je vrijwilliger bij UVV en heb je nog geen wachtwoord? Registreer je hier.

Onze blik op de wandkleden was echt verschillend. Maar één werk vonden we allebei heel mooi!

KunstKoppels, Rotterdamse Helden bij UVV

Op date met een onbekende: deze Rotterdammers deden het
Naar de tentoonstelling Extra Large in de Kunsthal met een stadsgenoot die je nog niet kent: tijdens het evenement KunstKoppels kon het. Een jonge Rotterdammer werd aan een oudere gekoppeld om zo samen te genieten van de grote wandkleden. De opdracht die ze meekregen: ga eens na hoe verschillend jullie blikken zijn. Wij spraken drie duo's na hun bezoek en die verschillende kijk was voor allemaal de opvallende uitkomst.

Tijdens KunstKoppels  krijgen Rotterdamse jongeren de kans om iets te betekenen voor een stadsgenoot en op een laagdrempelige manier kennis te maken met vrijwilligerswerk. Het evenement is een initiatief van Kunsthal Rotterdam, deze keer in samenwerking met Rotterdamse Helden.

Meneer van Westgeest en Roos

Foto: Bas Czerwinski

Roos heeft meneer Van Westgeest langs de wandkleden gereden met zijn rolstoel. Vanwege zijn slechte zicht kon hij de teksten niet lezen, dus dat las ze aan hem voor. “Ik heb het erg getroffen met deze dame. Ze heeft een engelengeduld en is hier écht geknipt voor”, vertelt hij enthousiast.

Roos vond het ook een erg leuke middag. “Ik heb dit niet eerder meegemaakt. We hebben wel een heel verschillende smaak. Ik houd meer van de moderne werken met grote contrasten in kleur. Meneer Van Westgeest was juist meer fan van de gedetailleerde kleden”, zegt ze. Meneer Van Westgeest vult aan: “Maar sommige vonden we allebei zonde van het lange werk!”

Mevrouw van Domburg en Natasja

Foto: Bas Czerwinski


Foto: indebuurt Rotterdam

Mevrouw van Domburg bekeek samen met Natasja de tentoonstelling in de Kunsthal. “Het is leuk om te kletsen en samen de tentoonstelling te bekijken. Want met z’n tweeën geniet je toch meer”, vertelt ze.

Voor Natasja was het de eerste keer dat ze vrijwilligerswerk deed. “Ik heb vanwege studie, stage en bijbaantjes geen tijd om een vast moment in de week vrijwilligerswerk te doen. Dit was gewoon een middag, dus dan kan ik toch iets betekenen”, zegt ze. “Onze blik op de wandkleden was echt verschillend. Maar één werk vonden we allebei heel mooi!”

Mevrouw Bitoria en Floor

Foto: indebuurt Rotterdam

Mevrouw Bitoria en Floor zijn aan elkaar gekoppeld om samen de tentoonstelling te bekijken. Bitoria: “Ik ben coupeuse, dus ik vind het heel bijzonder om dit te zien. Ik ben verbaasd over de grootte van de kleden en het feit dat mensen dit kunnen maken. Ik ben heel blij dat ik ben gekomen.”

Floor was al eerder bij Extra Large geweest, maar wilde het nog wel een keer zien. “De tentoonstelling geeft meteen een gespreksonderwerp en dat maakt het laagdrempelig om hieraan mee te doen. Uiteindelijk gingen we ook over andere dingen praten”, zegt ze. “Ik las alle teksten en dan vertelde ik het aan haar. Je kijkt toch anders naar werken als je de geschiedenis kent.”

Rotterdamse Helden
Deze editie van KunstKoppels is georganiseerd door de Kunsthal en Rotterdamse Helden, een initiatief van Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV). Hier krijgen jongeren van 14 tot en met 27 jaar de kans om iets te betekenen voor een ander en daar zelf ook van te leren. Met KunstKoppels kunnen jongeren vrijblijvend kennis maken met vrijwilligerswerk en ervaren dat een klein beetje van je eigen tijd investeren in een ander goud waard is.

Begin 2021 vindt er weer een editie van KunstKoppels plaats. Jongeren tot en met 27 jaar kunnen zich hiervoor aanmelden via Rotterdamse Helden of Kunsthal Rotterdam.

Interview en foto: indebuurt.nl/rotterdam

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief