Menu

Inloggen vrijwilligers UVV

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij UVV.

Wachtwoord vergeten?
Ben je vrijwilliger bij UVV en heb je nog geen wachtwoord? Registreer je hier.

Met zoiets kleins als het doen van de boodschappen, heb ik al echt het gevoel dat ik haar help

Edith, Boodschappenmaatje bij UVV
Edith (21) doet maar liefst twee studies, Economie en Rechtsgeleerdheid, en weet toch nog tijd vrij te maken voor haar vrijwilligerswerk als Boodschappenmaatje. "Ik had me aangemeld in een periode dat ik alleen maar online lessen kon volgen en nog wel wat tijd over had. Wat ik fijn vind aan het helpen met de boodschappen is dat naast dat ik het leuk vind, het ook niet zoveel tijd in beslag neemt. Het kost me maar een uurtje per week en er is dan ook nog ruimte voor een praatje met elkaar. Binnenkort start ik met fulltime stage lopen dan zal ik het natuurlijk wel drukker krijgen, maar dan kom ik gewoon in de avond langs."

Samen terrasje pakken
"Ik had van te voren niet bedacht dat ik als Boodschappenmaatje ook echt een band zou opbouwen met degene die ik zou gaan helpen. Maar in de ruim negen maanden dat ik nu langskom bij Gerda (haar hulpvrager red.) hebben we elkaar steeds beter leren kennen. We hebben een goede klik met elkaar! Vandaag zijn we er zelfs gezellig op uit gegaan en hebben we twee terrasjes gepakt: eerst bij Heilige Boontjes en daarna zijn we naar de Veerhaven gegaan. Wel echt leuk dat we dit met elkaar hebben kunnen doen."

Routineklus
"Voorlopig blijf ik doorgaan als Boodschappenmaatje en wil ik Gerda graag blijven helpen. Als ik zie bij haar hoe slecht ze ter been is, dan grijpt me dat best wel aan. Daarbij kost het  me niet veel tijd. Inmiddels is het doen van de boodschappen voor haar zo’n routine voor mij geworden. Ik ken het lijstje bijna uit mijn hoofd, ze heeft een standaardlijst en per week wisselt het maar een beetje. Met tien minuutjes heb ik alle boodschappen wel bij elkaar verzameld."

Unieke gesprekken
"Met zoiets kleins als het doen van de boodschappen, heb ik al echt het gevoel dat ik haar help. Ze kan tegelijkertijd haar verhaal bij me kwijt en zo kan ik haar ook op die manier een beetje ondersteunen. Als jongere zijnde heb je toch best wel wat vrije tijd. Natuurlijk wil je leuke dingen doen met vrienden, maar vaak kan je daarnaast ook nog hier tijd voor vrij maken. En ik vind het waardevol dat ik het met haar, als ouder iemand, het toch over andere dingen heb dan met mijn vrienden."

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief