Menu

Inloggen vrijwilligers UVV

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij UVV.

Wachtwoord vergeten?
Ben je vrijwilliger bij UVV en heb je nog geen wachtwoord? Registreer je hier.

Ik vind het heerlijk om me nuttig te maken. Heel fijn dat het voor mij mogelijk is om dit te kunnen doen.

Ron, vrijwilliger bij de Gaarkeuken
Ron doet sinds september met veel plezier vrijwilligerswerk bij de Gaarkeuken in Rotterdam Noord.

Kok
Ron heeft altijd als kok gewerkt. Na de Hogere Hotelschool heeft hij verschillende zaken gehad en heeft hij altijd in de keuken gestaan. Hij heeft zelfs een tijd in Philadelphia in de Verenigde Staten gewoond en daar onder andere bij Hilton hotels als kok en personeelschef gewerkt. In 2008 is hij vanwege gezondheidsklachten terug naar Nederland verhuisd, hij kreeg last van hartproblemen. Ron: ‘Hier is het qua zorg toch iets beter geregeld dan in de VS.’ Tot 2015 was hij eigenaar van eetcafé Het Gesprek aan de Rederijhaven. In datzelfde jaar kreeg hij een hersenbloeding en moest hij helaas gedwongen stoppen met zijn werk.

Het is voor Ron heel fijn dat hij nu weer met zijn vak bezig kan zijn. Hij vertelt: ‘Ik heb altijd in de horeca gewerkt. De eerste 2 jaar na mijn herseninfarct heb ik thuis gezeten, mijn hoofd deed niet meer wat ik wilde. Ik ben volledig afgekeurd en kan niet meer starten met betaald werk. Tijdens een gesprek met de gemeente dit jaar gaven zij mij de tip om eens te kijken bij UVV. En vanaf dat moment ging het allemaal best wel snel – ik kon niet lang daarna bij de Gaarkeuken beginnen.’ 

Fijn team
Elke week op de dinsdag en de vrijdag helpt hij nu in de keuken: ‘Op de dinsdag sta ik met drie vaste collega’s in de keuken die goed kunnen koken. Het is een heel fijne groep om mee te werken. En op de vrijdag sta ik ook met andere vrijwilligers in de keuken, wat op een andere manier weer heel prettig is omdat ik door mijn horeca-ervaring anderen tips kan geven en eventueel kan aansturen.’ Hij vindt het leuk dat hij zo af en toe bedankjes en complimenten terugkrijgt van mensen die in een van de wijkrestaurants hebben genoten van een mede door hem bereide maaltijd: ‘Erg leuk wanneer je de reactie krijgt dat het weer lekker was.’

Meedenken
Ron vertelt verder dat hij ook graag met de Gaarkeuken in gesprek gaat over organisatorische vraagstukken: ‘Samen kunnen we de mogelijkheden bekijken. Ik denk graag mee over het samenstellen van de menu’s en hoe vaak we bijvoorbeeld maaltijden uitgeven. Het zou mooi zijn als we mensen uiteindelijk drie keer in de week een goeie maaltijd zouden kunnen aanbieden.’

Wat hem betreft blijft hij dit werk nog wel even doen: ‘Ik vind het heerlijk om me nuttig te maken. Ik kan wel heel de dag thuis blijven zitten, maar daar word ik ook niet blij van. Heel fijn dat het voor mij mogelijk is om dit te kunnen doen.’

Vind je het ook leuk om als kookvrijwilliger aan de slag te gaan? Klik dan op de link hieronder!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief