Menu

Inloggen vrijwilligers UVV

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij UVV.

Wachtwoord vergeten?
Ben je vrijwilliger bij UVV en heb je nog geen wachtwoord? Registreer je hier.

Het was even wennen om bij vreemden aan te bellen

Lawrence, vrijwilliger bij Stichting De Doel
Op vrijdag helpt Lawrence met het rondbrengen van maaltijden bij bewoners in IJsselmonde. Dat doet hij nu een jaar voor stichting De Doel, een inloophuis voor wijkbewoners, waar activiteiten worden aangeboden om mensen met elkaar in contact te brengen. Voor het uitbreken van Corona konden mensen daar op verschillende dagen een maaltijd komen eten. Nu wordt deze rondgebracht, geheel gratis.

Vandaag was het een erg regenachtige dag. Gelukkig worden de maaltijden rondgebracht met de auto. Ariëtte, een andere vrijwilliger, zit achter het stuur. Lawrence is nu een jaar vrijwilliger bij De Doel en vindt het daar erg leuk. De sfeer is goed onderling en de bewoners die de maaltijden aannemen zijn erg dankbaar. 'Het was wel even wennen om bij vreemden aan te bellen', zegt hij. Maar schroom heeft hij niet meer.

  

De maaltijden worden gekookt bij De Doel, door andere vrijwilligers. Daarna geportioneerd in bakjes gedaan. Sticker met adres erop en klaar om weggebracht te worden. Ariëtte en Lawrence hebben gemiddeld 54 maaltijden om te bezorgen en daar doen ze iets meer dan een uur over. Tot nu toe heeft Lawrence nog geen klachten over het eten mogen ontvangen. Hij krijgt na afloop ook altijd een maaltijd mee naar huis en is daar ook reuze blij mee!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief