Menu

Inloggen vrijwilligers UVV

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij UVV.

Wachtwoord vergeten?
Ben je vrijwilliger bij UVV en heb je nog geen wachtwoord? Registreer je hier.

Vanaf het eerste moment voelt het als een warm bad. De sfeer is hier eigenlijk altijd goed

Karin, vrijwilliger bij Geboortehotel Maasstad

Al ruim 5 jaar doet Karin vrijwilligerswerk in Geboortehotel Maasstad. Werken met kinderen heeft haar altijd geïnteresseerd. In eerste instantie wilde ze zich opgeven voor de opleiding Kraamverzorgende, maar die zat toen vol. Ze is wel gaan werken met kinderen, als gastouder en in de kinderopvang, maar het werken in de kraamzorg heeft haar altijd bezig gehouden. Een aantal jaar geleden besluit ze zich op te geven voor vrijwilligerswerk in het Geboortehotel.

“Vanaf het eerste moment voelt het als een warm bad. De sfeer is hier eigenlijk altijd goed. Daarnaast heb ik lekker veel te doen. Ik begin met het verzamelen van de ontbijtaanvragen en die ga ik dan klaarmaken en uitserveren. Ik haal tussendoor de vaat op en dan ruim ik de vaatwasmachine in- en uit. Op mijn werktelefoon word ik gebeld door moeders als ze iets nodig hebben.”Heb je veel contact met de moeders?
“Dat hangt ervan af of zij behoefte hebben aan een praatje. Vooral de moeders die meerdere dagen verblijven, vinden dat gezellig. Dat is leuk, maar ik dring me nooit op. Soms kunnen moeders erg openhartig zijn en hoor je de leukste maar ook wel eens trieste verhalen.”

Hoe ga je daar mee om?
“Ik ga voor ik naar huis ga altijd even langs iemand van het personeel, dan kan ik mijn verhaal doen. Sowieso ben ik iemand die dingen goed kan loslaten. Thuis ben ik niet meer met mijn vrijwilligerswerk bezig.”

Wat vind je het leukste aan je vrijwilligerswerk?
“Het allerfijnste is toch het contact met de mensen. Het blijft bijzonder dat ik betrokken kan zijn bij een van de mooiste momenten van hun leven: de geboorte van een kind. Het is geweldig om de reactie van een broertje of zusje te zien bij de eerste aanblikken van de baby. Daarnaast vind ik het fijn dat ik van alles kan doen tijdens mijn dienst. Het varieert van praktisch tot sociaal; van uitserveren en opruimen tot contact met de gasten en het personeel. En natuurlijk is het leuk de baby te kunnen aanschouwen. Meer dan naar de baby kijken kan ik niet, maar daar was ik me van bewust en dat is prima.”

Heb je verder nog een grappige anekdote?
“Er komen hier veel mensen uit verschillende culturen en die gaan allemaal weer anders om met geboorte en opvoeden. Zo kwam ik een keer een kamer binnen waar de radio heel hard stond. Deze moeder was een liefhebber van muziek en vond dat de baby maar zo snel mogelijk moest wennen aan harde muziek want thuis zou dat de normale gang van zaken zijn.”

Lijkt het jou ook leuk om aan de slag te gaan bij het Geboortehotel? Klik dan hieronder voor de vrijwilligersfuncties!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief