Menu

Inloggen vrijwilligers UVV

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij UVV.

Wachtwoord vergeten?
Ben je vrijwilliger bij UVV en heb je nog geen wachtwoord? Registreer je hier.

De telefoongesprekken met Ria en Kaoutar geven extra gezelligheid aan mijn dag

Ria, Bezoekmaatje bij UVV
Isolement
De coronacrisis raakt ook het leven van de 85-jarige mevrouw Hansen-Dirks. Ze durft haar boodschappen niet meer zelf te halen en al haar sociale activiteiten zijn weggevallen, zoals de spelmiddagen die in haar serviceflat werden georganiseerd. Haar zoon haalt wekelijks de boodschappen voor haar, maar verder krijgt ze geen bezoek.

Bellen met vrijwilligers
Ze is dan ook erg blij dat vrijwilliger Ria, met wie ze voorheen altijd gezellige uitstapjes maakte, haar nu elke dag wel even belt. Ook heeft ze sinds een paar weken een TelefoonMaatje: Kaoutar met we ze nu wekelijks belt. Ze vertelt: ‘’De eerste keer dat ik Kaoutar aan de lijn had, hadden we al meteen een uur met elkaar gekletst. Heel gezellig, ik voelde direct een klik met haar. We hebben al met elkaar afgesproken dat als dit allemaal voorbij is we lekker met elkaar gaan winkelen en ergens wat gaan nuttigen.” Met beide vrijwilligers praat ze over allerlei onderwerpen: wat ze die avond gaan eten; haar speelse hond; het coronavirus en de impact daarvan en wat er allemaal speelt in hun levens.

Aan ouderen die ook alleen thuis zitten en wel wat extra aanspraak kunnen gebruiken, geeft ze graag mee: ‘’Probeer ook eens om met een vrijwilliger te bellen. Het kost niets en het geeft extra gezelligheid aan de dag.’’

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief