Menu

Inloggen vrijwilligers UVV

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij UVV.

Wachtwoord vergeten?
Ben je vrijwilliger bij UVV en heb je nog geen wachtwoord? Registreer je hier.

Aha, dus daarom stonden die duofietsen bij de Pleinbioscoop

Emil, Fietsmaatje bij UVV Rotterdam
Als jij naar de Pleinbioscoop bent geweest dan heb je ze vast gezien: die opvallende elektrische duofietsen, compleet versierd met fietslampjes. Misschien heb je zelfs een rondje meegereden. Het blijkt om het FietsMaatje-project van Rotterdamse Helden te gaan. Een reporter van indebuurt.nl was erbij.

Rotterdamse Helden – een initiatief van Unie Van Vrijwilligers Rotterdam, speciaal voor jongeren – stond meerdere avonden bij de Pleinbioscoop om mensen enthousiast te maken om ook fietsmaatje te worden. Als fietsmaatje word je gekoppeld aan een oudere die niet zo vaak de deur meer uit komt, om samen af en toe een lekker tochtje op de duofiets te maken. Je zit gezellig naast elkaar en de oudere kan meetrappen, maar het hoeft niet. Geen zorgen: doordat de fiets elektrisch is red je het ook in je uppie prima. Zelfs de bruggen zijn een eitje, dus je kunt een heel eind komen.

Fietsen en kletsen
Dat kan bijvoorbeeld eens per maand, eens per week of om de week, zoals Rotterdamse Held Emil dat doet met zijn fietsmaatje Kees. Al zou Kees het liefste elke dag met Emil gaan fietsen. Niet alleen om de buitenlucht, maar ook omdat ze zo lekker kunnen kletsen. Op zijn beurt vindt Emil het weer heel leuk om naar de verhalen van Kees te luisteren. Die weet namelijk een heleboel over – de geschiedenis van – Rotterdam. Ideaal dus ook voor nieuwe studenten die de stad een beetje (beter) willen leren kennen!

Skelter voor grote mensen
Wij gingen even kijken bij de opvallende fietsen, en troffen een paar leuke trainees van de gemeente Rotterdam, die bij de fietsen stonden om bezoekers enthousiast te maken. Bezoekers mochten namelijk ook een rondje (mee)rijden, en dat leverde veel lachende gezichten op. Zelf mochten we ook een testritje maken, en dat was verrassend leuk. Het lijkt eigenlijk gewoon alsof je op een skelter voor grote mensen zit, en door de elektrische motor zoef je héérlijk over de weg.

Word ook FietsMaatje!
Lijkt het jou ook leuk om af en toe de stad door te crossen en jezelf én een oudere blij te maken? Meld je dan snel aan. In principe richt het project zich op jongeren van 16 tot 25 jaar, maar wie ouder is mag zich zeker ook aanmelden.

Interview en foto: indebuurt.nl/rotterdam

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief