Menu

Inloggen vrijwilligers UVV

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij UVV.

Wachtwoord vergeten?
Ben je vrijwilliger bij UVV en heb je nog geen wachtwoord? Registreer je hier.

Wethouder Eskes op bezoek bij DigiMaatjes

24 februari 2022

Wethouder Eskes op bezoek bij DigiMaatjes mevrouw Plak en Niels

Op woensdag 23 februari ging wethouder Eskes in gesprek met DigiMaatjes mevrouw Plak (66) en vrijwilliger Niels (23). Vanaf oktober komt Niels over de vloer bij mevrouw Plak. Hij helpt haar met verschillende digitale vragen zoals vragen over haar computer en smartphone. ‘’Vandaag help ik mevrouw met het navigatieprogramma voor haar auto zodat ze makkelijker de weg op kan.‘’ Mevrouw Plak stelt het erg op prijs dat ze wordt geholpen door Niels: “Mijn PC was zo traag als een schildpad, door Niels zijn hulp niet meer.”

Het contact tussen mevrouw Plak en Niels is voor beiden van grote meerwaarde. Niels: ‘’Ik zit echt een beetje in mijn eigen bubbel, door het contact met mevrouw Plak wordt mijn wereld vergroot. Door DigiMaatje kom ik met verschillende leeftijden, culturen en mensen in contact. Zo heb ik bijvoorbeeld van mevrouw geleerd hoe je kip kan marineren.’’

“Dit is dus een win-win situatie voor beide partijen”, aldus wethouder Eskes.

Ken jij ook een oudere die een DigiMaatje van Unie Van Vrijwilligers kan gebruiken? Neem dan contact op via info@uvvrotterdam.nl of 010 - 413 08 77.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief