Menu

Inloggen vrijwilligers UVV

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij UVV.

Wachtwoord vergeten?
Ben je vrijwilliger bij UVV en heb je nog geen wachtwoord? Registreer je hier.

Vrijwilligers Joke en Marja in het zonnetje gezet

25 juni 2018

Vrijwilligers Joke en Marja in het zonnetje gezet

UVV-vrijwilligers Joke en Marja zijn door onze voorzitter Charles in het zonnetje gezet met een grote bos bloemen en een presentje. 
Joke zet zich al 25 jaar in als vrijwilliger in verpleegcentrum Breede Vliet. Ook Marja verdient een bloemetje, zij is al 30 jaar actief als vrijwilliger in dit verpleegcentrum. 

Even voorstellen
Joke (53 jaar) heeft zich in 1993 bij UVV aangemeld. Door een auto-ongeluk op jonge leeftijd kon zij haar beroep als ziekenverzorgster niet meer uitoefenen. Mensen helpen is haar passie en Joke wist al snel dat zij zich als vrijwilliger wilde inzetten in een verzorgingshuis. Naast het vrijwilligerswerk zingt Joke in een koor en speelt graag badminton.
Marja (72 jaar) herinnert zich nog goed dat zij zich in 1988 had aangemeld als vrijwilliger. Haar dochter ging naar school en haar man werkte hele dagen, voor Marja was dit het moment om ook iets voor zichzelf te doen. Bij de Breede Vliet voelde Marja zich meteen op haar plek. 

Kunnen jullie wat vertellen over het vrijwilligerswerk in de Breede Vliet?
Joke: 'Op woensdagochtend bied ik ondersteuning tijdens de spelletjesochtend. Met een van de bewoners speel ik dan vaak een potje mens-erger-je-niet of een spelletje met vragenkaartjes om het geheugen van de ouderen te blijven prikkelen. Dit is ontzettend leuk om te doen en je ziet dat de oudere er plezier aan beleeft.'
Marja is op de donderdagen actief in het verpleegcentrum: 'Vroeger was er een koffiehoek waar we als vrijwilligers zelf de koffie zetten en schonken aan de bewoners. Deze koffiemomenten zijn er nog steeds en hier komen de bewoners naartoe. Natuurlijk wordt er met elkaar een kopje koffie gedronken maar waar de mensen vooral behoefte aan hebben is een praatje, het gaat echt om het sociale contact.' 

Wat is het geheim om na zoveel jaren nog steeds met plezier dit vrijwilligerswerk te doen?
Marja: 'Ik heb er weleens over nagedacht om een keer iets anders te gaan doen. Maar ik heb het hier enorm naar mijn zin en het is leuk vrijwilligerswerk. Ik vind het bijzonder om te zien hoe de ouderen reageren op kleine dingen. Sommige dementerende ouderen reageren bijvoorbeeld heel positief op muziek en dans, dat is erg mooi om te zien.'
Joke: 'Dat herken ik en is inderdaad ook voor mij de reden dat ik nog steeds hier met plezier vrijwilligerswerk doe. Je ziet aan de uitdrukking van de bewoners dat ze het naar hun zin hebben als je bijvoorbeeld een spelletje met ze speelt. Ik voel me hier als een vis in het water en blijf hier voorlopig nog werkzaam als vrijwilliger. Ik zou niet zonder kunnen'.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief