Menu

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Inloggen vrijwilligers UVV

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij UVV.

Wachtwoord vergeten?
Ben je vrijwilliger bij UVV en heb je nog geen wachtwoord? Registreer je hier.

750 jongeren aan de slag als Rotterdamse Helden

31 juli 2018

750 jongeren aan de slag als Rotterdamse Helden

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV) start met het nieuwe project Rotterdamse Helden waarbij 750 jongeren aan de slag gaan als vrijwilliger. Dit project is door het ministerie van VWS geselecteerd als proeftuin voor de maatschappelijke diensttijd voor jongeren. Binnen dit project ontwikkelt UVV een unieke aanpak om jongeren van 16-25 jaar enthousiast te krijgen voor vrijwilligerswerk en zich in te zetten voor een ander. UVV werkt hierin samen met een jongerenpanel en de samenwerkingspartners gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport, Rotterdammersvoorelkaar, Young UP en Centrum Voor Dienstverlening. UVV zal ook gaan samenwerken met diverse scholen.

Directeur Frank van der Meijden (UVV) is erg blij met de toegekende subsidie van het ministerie van VWS: ‘’Met dit project willen we het komende anderhalf jaar minstens 750 jongeren enthousiast maken om vrijwilligerswerk bij UVV te gaan doen. Bij Rotterdamse Helden gaan we samen met jongeren onze werkwijze afstemmen op de interesses en beschikbare tijd van jongeren. Bijvoorbeeld met leuke wervingscampagnes, afwisselend en flexibel vrijwilligerswerk, interessante workshops en op jongeren afgestemde begeleiding en waardering.’’

Met de maatschappelijke diensttijd wil het kabinet bevorderen dat iedere jongere de mogelijkheid krijgt om zich via maatschappelijke projecten in te zetten voor de samenleving. In totaal starten er in Nederland 38 proeftuinen waarbinnen jongeren aan de slag gaan met de maatschappelijke diensttijd.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief