Menu

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Inloggen vrijwilligers UVV

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij UVV.

Wachtwoord vergeten?
Ben je vrijwilliger bij UVV en heb je nog geen wachtwoord? Registreer je hier.

“We delen onze passie voor bloemen en planten”

Gerda Spijkers, vrijwilliger Huisbezoek bij UVV
Even voorstellen
Gerda Spijkers (63 jaar) werkte als verpleegkundige waarvan de laatste 25 jaar als pijnconsulente. Nu is zij met vervroegd pensioen en vrijwilliger bij UVV.
Lida Scheffer (82 jaar) heeft zich vele jaren ingezet als vrijwilliger bij activiteitenbegeleiding en duwde rolstoelen. Ook is zij crèche-oma geweest. Nu komt er een vrijwilliger voor haar.

Hoe zijn jullie bij UVV gekomen?
Gerda wil met haar zorgachtergrond zinvol bezig zijn en zich nuttig blijven voelen. “Mijn dochter is ook vrijwilliger bij UVV, zij heeft haar enthousiasme op mij overgebracht en zei: Mam, jij moet ook bezoekmaatje worden bij UVV.”  
Lida: “Tijdens het 75+ huisbezoek van de gemeente heb ik over UVV gehoord. Ik had geen idee wat ik kon verwachten. Het is een mooi cadeau. Naast de bezoeken van Gerda ben ik geholpen met mijn tuin door een klusvrijwilliger van UVV.”

Wat doen jullie samen?
Gerda: “We zijn beiden buitenmensen en gaan samen op pad. We houden van de natuur en gaan zoveel mogelijk wandelen.” Lida: “Wandelen in de omgeving, maar ook naar het Arboretum, wat een bijzonder mooi park is dat.” Gerda: “Of we bezoeken een museum en ondertussen kwebbelen we wat af, want we raken niet uitgepraat.”

Wat maakt jullie contact bijzonder?
Lida: “Het klikte vanaf de eerste kennismaking. We zijn een beetje hetzelfde. We delen onze passie voor bloemen en planten maar ook gekke dingen. Zo vinden we het allebei onaangenaam om over open roosters te lopen.” Gerda: “Er is veel gezelligheid en wederkerigheid in het contact. Lida heeft veel kennis, waar ik veel van leer. We willen ook graag afvallen, wat er steeds maar niet van komt als we samen zijn. Dan maakt Lida weer iets lekkers klaar zoals een heerlijke ijskoffie, echt gezellig!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief