Menu

Inloggen vrijwilligers UVV

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij UVV.

Wachtwoord vergeten?
Ben je vrijwilliger bij UVV en heb je nog geen wachtwoord? Registreer je hier.

Leven na Riet

Meneer Dobber, Hulpvrager bij Unie Van Vrijwilligers
Ik ben opgegroeid op Zuid, dat noemden ze toen nog de boerenzij. Ik kom uit een gezin van 22 kinderen en we groeiden op in een driekamerwoning. Als we dan met zijn drieën naast elkaar sliepen, mochten we niet teveel bewegen want dan rolde de tweeling die boven ons op het lange peluwkussen lag er vanaf. Een groter verschil met de stilte in mijn huis nu kan bijna niet. Zeker toen mijn vrouw vijf jaar geleden overleed viel ik in een enorm gat. Ik jank er nog iedere dag om. We waren 62 jaar samen en het is een gigantisch gemis.

Ik ben enorm allenig. Ik zit aan het eind van de gallerij, niemand kom bij je voorbij. Ik spreek niet dezelfde taal als mijn buren en mijn kinderen wonen verder weg. Als ik een potje met boontjes open wil hebben, moet ik beneden in de hal gaan staan wachten tot er iemand langskomt die voor mij dat potje opendraait. Dat is pijnlijk en moeilijk om te doen, maarja ik wil toch eten.

Vroeger ging ik altijd iedere vrijdag met mijn vrouw Riet boodschappen doen. Ik mocht van mijn vrouw nooit helpen in de keuken. Ze zei altijd: ‘Ga jij maar lekker zitten.’ Dat was heel goed bedoeld, maar toen ze overleed, kon ik niks. Ik kon wel wat aardappelen opzetten, maar verder ging alles mis. Nu is mijn BezoekMaatje Susan me aan het leren koken. En gisteren heb ik voor het eerst helemaal zelfstandig gekookt voor mijn dochter. Met een sausje en al, zoals ze het helemaal wil hebben. Én met een toetje, dus het was geslaagd.

Susan heb ik via Unie Van Vrijwilligers gekregen. We kennen elkaar nu al twee jaren en we verstaan elkaar heel goed. Ik mot er niet aan denken dat ik haar kwijtraak. Ook houden we allebei erg van voetballen en zijn we fan van Feijenoord. We kijken via het kastje. Dan haal ik mijn Feijenoord sjaal voor de dag en dan duimen we voor winst. Sinds dat ik mijn BezoekMaatje Susan ken, heb ik het gevoel dat er echt iemand om me geeft en aan me denkt. Ik zou niet weten wat ik zonder haar zou moeten.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief